airBaltic vurder kjøp av 30 nye fly, og fire baser i Skandinavia

Flyselskapet airBaltic vurderer å ta ut opsjonen på 30 nye Airbus-fly. Under et intervju med Routes kan direktør i selskapet Martin Gauss avsløre at selskapet vurderer å hente ut opptil 30 Airbus A220-300.

Selskapet har i dag 22 slike fly, og ytterligere 28 som skal leveres frem til 2022. Samtlige av disse skal ha sine baser i de baltiske landene, men dersom selskapet velger å hente ut ytterligere 30 fly fra opsjonen, så er det fort sann om å utvide med baser, og da er det Skandinavia som står for tur, skriver RoutesOnline.

Flyselskapet ser for seg fire baser i Skandinavia på flyplasser de allerede flyr til i dag. Flyene som da får sine baser her vil i følge Gauss ikke fly mellom Skandinavia og de baltiske landene, men vil tilby airBaltic-produktet til andre destinasjoner.

I 2019 hadde selskapet ny rekord i antall passasjerer, med 5,5 millioner reisende. Det var en oppgang på 22 prosent fra 2018.

I løpet av sommersesongen 2020 skal selskapet tilby flyvninger til Oslo, København, Bergen, Billund, Gøteborg og Stockholm.

ANNONSE
Forrige artikkelDHL Express satser på nye fly i 2020 – Får seks nye Boeing 777
Neste artikkelEU godkjenner statslån til konkursrammet flyselskap – Får seks måneder på seg