Hangar.no

airBaltic vurder kjøp av 30 nye fly, og fire baser i Skandinavia

Flyselskapet airBaltic vurderer å ta ut opsjonen på 30 nye Airbus-fly. Under et intervju med Routes kan direktør i selskapet Martin Gauss avsløre at selskapet vurderer å hente ut opptil 30 Airbus A220-300.

Selskapet har i dag 22 slike fly, og ytterligere 28 som skal leveres frem til 2022. Samtlige av disse skal ha sine baser i de baltiske landene, men dersom selskapet velger å hente ut ytterligere 30 fly fra opsjonen, så er det fort sann om å utvide med baser, og da er det Skandinavia som står for tur, skriver RoutesOnline.

Flyselskapet ser for seg fire baser i Skandinavia på flyplasser de allerede flyr til i dag. Flyene som da får sine baser her vil i følge Gauss ikke fly mellom Skandinavia og de baltiske landene, men vil tilby airBaltic-produktet til andre destinasjoner.

I 2019 hadde selskapet ny rekord i antall passasjerer, med 5,5 millioner reisende. Det var en oppgang på 22 prosent fra 2018.

I løpet av sommersesongen 2020 skal selskapet tilby flyvninger til Oslo, København, Bergen, Billund, Gøteborg og Stockholm.

Andre nyheter

Triste tall for Norwegian i november

Hans Olav Nyborg

Over 3,3 milliarder i tap for SAS i fjerde kvartal

Hans Olav Nyborg

Stanser utbetaling av refusjon gjennom reisebyråer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer