9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto_ Air Tanzania

Airbus A220-fly beslaglagt etter manglende betaling av lån

Flyselskapet Air Tanzania fikk en bråstopp på ruten mellom Johannesburg og Dar-es-Salaam på fredag. Da flyet var klart med alle passasjerer ombord, ankom representanter fra myndighetene i Sør-Afrika og ba alle om å forlate flyet.

Flyselskapet har ikke gjort opp for seg og betalt et lån som har forfalt, derfor har kreditoren South African Airways bedt myndigheten stanse selskapet fra å benytte seg av flyet.

Flyet er av typen Airbus A220 og ble levert til Air Tanzania i desember i fjor. Selskapet har to slike fly, hvor det andre flyet ble levert i januar 2019.

Air Tanzania fornyet flåten med Airbus A220-300 og flyr ved siden av dette en flåte med Dash 8-Q400 og ett Boeing 787 Dreamliner. Flyselskapet skylder SAA rundt 4,1 millioner dollar for et lån i forbindelse med et samarbeidsprosjekt for en del år tilbake.

Det er gjennom domstolen Gauteng High Court at lånet er bedt om å inndrives ved å ta flyet i arrest.

Presidenten i Tanzania tok selv eierskap og kontrollen over Air Tanazania for kort tid siden. Alle flyene opereres gjennom selskapet Tanzanian Government Flight Agency (TGFA) som er et nytt selskap. Meningen med dette var å forhindre at gammel gjeld skulle føre til at flyene ble tatt i arrest som nå.

Det ser ikke ut som dette har hatt noen effekt på andre land i Afrika ettersom ett av selskapets nye fly nå er beslaglagt.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer