Foto_ Air Tanzania

Flyselskapet Air Tanzania fikk en bråstopp på ruten mellom Johannesburg og Dar-es-Salaam på fredag. Da flyet var klart med alle passasjerer ombord, ankom representanter fra myndighetene i Sør-Afrika og ba alle om å forlate flyet.

Flyselskapet har ikke gjort opp for seg og betalt et lån som har forfalt, derfor har kreditoren South African Airways bedt myndigheten stanse selskapet fra å benytte seg av flyet.

Flyet er av typen Airbus A220 og ble levert til Air Tanzania i desember i fjor. Selskapet har to slike fly, hvor det andre flyet ble levert i januar 2019.

Air Tanzania fornyet flåten med Airbus A220-300 og flyr ved siden av dette en flåte med Dash 8-Q400 og ett Boeing 787 Dreamliner. Flyselskapet skylder SAA rundt 4,1 millioner dollar for et lån i forbindelse med et samarbeidsprosjekt for en del år tilbake.

Det er gjennom domstolen Gauteng High Court at lånet er bedt om å inndrives ved å ta flyet i arrest.

Presidenten i Tanzania tok selv eierskap og kontrollen over Air Tanazania for kort tid siden. Alle flyene opereres gjennom selskapet Tanzanian Government Flight Agency (TGFA) som er et nytt selskap. Meningen med dette var å forhindre at gammel gjeld skulle føre til at flyene ble tatt i arrest som nå.

Det ser ikke ut som dette har hatt noen effekt på andre land i Afrika ettersom ett av selskapets nye fly nå er beslaglagt.

ANNONSE
Forrige artikkelCityJet-fly fikk røyk i kabinen – måtte mellomlande i Malmø
Neste artikkelNå blir det slutt på 100ml. grensen og å ta ut laptoper på flyplasser i England