10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Twitter

Airbus A320 fikk motorhavari under avgang fra Stansted

Et Airbus A320 fly fra Ryanair-flyselskapet Laudamotion i Østerrike, fikk motorhavari på en av flyets to motorer under avgang fra rullebane 22 på London Stansted fredag 1. mars.

Pilotene valgte øyeblikkelig å avbryte avgangen og fikk stanset flyet etter rundt 270 meter på rullebanen. I følge flere passasjerer hadde flyet akkurat startet turen nedover rullebanen da det hørtes et kraftig smell i den ene motoren.

Etter at pilotene stanset flyet ble det igangsatt en full evakuering av passasjerer og mannskap ved hjelp av nødsklier fra samtlige dører.

Motortypen er av CFM56. Åtte passasjerer skal ha fått letter skader under selve evakueringen av flyet.

Flyselskapet bekrefter i en pressemelding at flyet fikk problemer med den ene motoren under avgang. Havarikommisjonen i Storbritannia AAIB har satt i gang en undersøkelse av hendelsen melder Aviation Herald.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer