Foto: Nordwind

Et Airbus A321 ( VQ-BRS ) fra det russiske flyselskapet Nordwind fikk store strukturelle skader i forbindelse med en landing på flyplassen i Antalya i Tyrkia fredag.

Flyet hadde ikke med seg passasjerer, men kun mannskap bestående av to piloter og kabinpersonale.Da pilotene først gikk inn for landing måtte denne avbrytes på grunn av at Airbus-flyet traff det rullebanen så hardt at staget på nesehjulet ble presset opp gjennom kabingulvet. Flyet skal ha truffet rullebanen med en kraft på +2.65G i følge Aviation Herald.

Pilotene skal ha bedt om å få ta en avbrutt landing, og tok flyet opp for en ny runde rundt flyplassen. Cockpiten skal ha blitt fylt med røyk og pilotene måtte bruke oksygenmasker samtidig som de meldte mayday og ba om prioritert landing på nytt.

Det ble avtalt med tårnet på flyplassen at pilotene skulle fly lavt over rullebanen for en visuell inspeksjon av hvordan skadene var på flyets hjul og flykroppen. Etter å ha konstatert hva statusen var, ble det en ny runde rundt flyplassen før flyet landet. Like før flyet gikk inn for landing på nytt, fikk flyet feil på de hydrauliske systemene ombord. Pilotene klarte å lande flyet på rullebanen, men der stanset også turen og flyet helt opp.

Begge nesehjulene var punktert, selve staget på nesehjulet hadde penetrert kabingulvet og deler av skroget rundt nesehjulet hadde store skader og sprekkdannelser.

Flyet ble produsert i 2017 og levert til selskapet Nordwind nytt dette året. Teknikere skal nå vurdere skadene på flyet i Tyrkia og hva som skal skje med Airbus-maskinen fremover.

Skjermdump Twitter
ANNONSE
Forrige artikkelAirbus sikrer seg salg av 40 Airbus A330neo
Neste artikkelAvgått Boeing direktør får fallskjerm på 60 millioner dollar