12.8 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus A330 mistet motorkraft – BEA vil til bunns i saken

Et Airbus A330 som blir operert av Brussels Airlines fikk full motorstans i den ene av flyets to motorer 11. desember i år. Da var flyet i 40.000 fot.

Flyturen gikk mellom Kinshasa i Kongo og Brussel i Belgia. I følge en midlertidig rapport fra den franske havarikommisjonen BEA, bestemte pilotene seg for å mellomlande i Tunis. Men ettersom det lykkes pilotene å få motoren i gang igjen etter flere forsøk, ombestemte de seg og valgte å fortsette mot Brussel.

Da flyet var på vei ned mot rullebanen i Brussel, sviktet den andre motoren, flere ganger, men startet opp igjen automatisk.

Under selve landingen fungerte begge motorene som normalt. Nå vil BEA til bunns i hva som hadde fått begge motorer til å svikte under flyturen. Havarikommisjonen skriver i sin rapport at det er høyst uvanlig at to motorer får full stans på denne måten.

Pilotene har forklart at den andre motoren stoppet og startet flere ganger under innflyvingen til Brussel.

Hendelsen skal undersøkes videre etter jul og en endelig rapport er ventet i 2019.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer