Airbus A380  får ikke lenger lande på København lufthavn

Den danske hovedflyplassen København Kastrup har siden 23. november ikke kunnet ta i mot verdens største passasjerfly, Airbus A380. Årsaken er at EU har innført ett nytt regelverk med nye tekniske krav som gjør at flytypen ikke lengre kan lande på flyplassen.

Det er flyselskapet Emirates som i stor grad har benyttet flytypen på utvalgte avganger mellom Dubai og Kastrup. I følge det danske nettstedet Check-in var det i 2015 at Emirates satte inn A380 for Boeing 777 på ruten. Siden 23. november i år har selskapet ikke kunne operere flytypen på ruten.

I følge den danske Trafikstyrelsen vil det nå bli gjennomført en rekke justeringer og tilpasninger til reglene fra EU som er endret, slik at flytypen skal kunne benyttes på rute til København igjen. Dette er trolig på plass som en godkjennelse en gang i første kvartal av 2024.

Emirates har ikke fløyet Airbus A380 siden pandemien startet i mars 2020, men selskapet har hatt muligheten frem til november i år. Det er derfor ingen selskap som nå blir rammet av at godkjennelsen for A380 på Kastrup er trukket tilbake inntil videre.

ANNONSE
Forrige artikkelTo Embraer fly havarerte på samme flyplass på samme dag
Neste artikkelRyanair lanserer to nye ruter fra Sverige