Hangar.no
A350 Foto: Hangar.no
Flyindustri

Airbus bekrefter A350-900ULR for Qantas på London – Sydney

Det har lenge pågått en spenning rundt hva Airbus ville gjøre med sin Airbus A350-900 ULR-verson som produsenten foreslo i 2015 som et nytt produkt.

Under Paris Air Show i juni var det nye samtaler med aktuelle flyselskap og nå bekrefter produsenten at det australske selskapet Qantas vil bli første kunde på denne nye versjonen av A350.

I 2015 var det Singapore Airlines som var med på planene for et slikt fly, uten at dette har blitt en full ordre ut av planene. Singapore Airlines har åtte fly på ordre hvor det første leveres neste år, men dette flyet tilfredsstiller ikke helt kravene til det australske selskapet. Nå er derimot Qantas med og Airbus har lovet en versjon som skal kunne legge bak seg distansen mellom Sydney og London uten problemer.

Airbus sier at de nå lar A350-800 ligge i skuffen, og tilbyr i stedet for den nye A350-900 ULR som erstatting. Det er ventet at både Qantas og Singapore Airlines blir fullverdige kunder for denne nye ultra-langdistanse flytypen.

Mens dagens Airbus A350-900 kan legge bak seg en distanse på 15.000 kilometer, vil den nye URL-versjonen kunne legge bak seg neste 18.000 kilometer med sine 17.964 kilometer.

Utfordringen for Airbus er å kunne få flytypen til å fly med full last av passasjerer og frakt. Dette kom frem under en tale av Qantas CEO Alan Joyce under  Royal Aeronautical Society i London denne uken.

Avisen The Traveller skriver at Qantas skal holde flere samtaler fremover med Airbus om å få til et fly som møter alle de kravene flyselskapet har for å kunne fly mellom Sydney og London.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA