15.6 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus bekrefter: Slutt for A380 i 2021

Flyprodusenten Airbus bekrefter i en pressemelding at dagens avtale med flyselskapet Emirates om å droppe en bestilling på 39 fly av verdens største passasjerfly, betyr slutten på produksjonen.

Flyprodusenten bekrefter at A380 produksjonen legges ned i 2021.

-Airbus A380 er et helt utrolig fly som fortsatt vil være med oss i mange år fremover og være giganten oppe i skyene. Vi vil fortsette å yte vår ytterste i kvalitet når det gjelder support og service for våre kunder som har Airbus A380 i sin flåte i dag, sier Airbus-direktør Tom Enders.

Flyprodusenten skal nå i gang med å finne nytt arbeide for mellom 3000 og 3500 ansatte som har funksjoner i forbindelse med produksjonen av flyene i Toulouse og i Hamburg.

Det første Airbus A380 flyet hadde sin jomfrutur i 2006.

LES OGSÅ: EMIRATES ENING MED AIRBUS – KUTTER 39 A380 FLY FRA BESTILLING

En rekke flyselskap velger etter ti år og sette de store flyene på bakken. Singapore Airlines er selskapet som har kommet lengst i å kvitte seg med flyene. Av flåten med 19 fly er fem så langt satt på bakken og flere følger etter i 2019. Kun ett av disse flyene har blitt solgt videre til et annet flyselskap, HiFly i Portugal.

Emirates har 110 Airbus A380 og har startet arbeidet med å skal faset ut det første flyet i 2019/2020.

Andre nyheter

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer