Hangar.no

Airbus feiret produksjon av A220 nummer 100 i rekken

Fredag kunne den europeiske flyprodusenten markere en milepæl, da fly nummer 100 i produksjonen av Airbus A220 ble overlevert til en kunde.

Flyet, et A220-300, ble overlevert til flyselskapet airBaltic. Airbus A220 ble lansert som C-serien hos flyprodusenten Bombardier i Canada med leveranse av det første flyet til Swiss i juni 2016. Det var et fly i 100-serien av produksjonen.

airBaltic ble så lanseringskunde for den større 300 serien som ble levert første gang for tre år siden, 28. november 2016.

I dag er airBaltic den største kunden i Europa for denne flytypen, med over 50 fly i bestilling. I dag består flåten av 20 Airbus A220.

Det er nå 96 Airbus A220 i drift hos seks forskjellige flyselskap verden over. Airbus har 530 bestillinger liggende å vente til totalt 20 forskjellige kunder.

Andre nyheter

Nærmer seg første flytur for ny IL-96

Hans Olav Nyborg

Emirates vil kansellere de siste nye A380 – Airbus vil levere tre fly som er under bygging

Hans Olav Nyborg

Air France har avgjort skjebnen til sine Airbus A380 – Kommer ikke i luften igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer