Det splitter nye Airbus A321neo-flyet var på god vei mellom Hamburg i Tyskland og Hanoi i Vietnam, da det fikk full motorhavari på den ene motoren. Flyet skulle levres til Vietnam Airlines.

Flyet hadde forlatt Baku etter en mellomlanding og var på vei mot Hanoi da den ene av flyet to P&W PW1130G-JM stanset helt opp. Pilotene klarte ikke å få motoren i gang igjen, og ba om å få lande på nærmeste flyplass som da ble i Lahore i Pakistan.

En inspeksjon av motoren viste at det var skader på tre blader i motoren, såkalt low-pressure turbine stage 3 blades.

Hendelsen fant sted 7. februar i år og dette var under leveranseflyvningen av flyet. Flyet hadde da hatt seks flyvninger som en test før denne endelige flyvningen til kunden.

Flyet har enda ikke forlatt Pakistan og i følge en fransk avis som siterer rapporten fra BEA skal flyet få helt ny motor før det kan fortsette til Vietnam.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleBoeing 767 skled av rullebane i St. Petersburg
Next articleAirbus A320 fikk motorhavari under avgang fra Stansted