8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Airbus

Airbus-fly fikk motorhavari under leveranseflyvning til Vietnam

Det splitter nye Airbus A321neo-flyet var på god vei mellom Hamburg i Tyskland og Hanoi i Vietnam, da det fikk full motorhavari på den ene motoren. Flyet skulle levres til Vietnam Airlines.

Flyet hadde forlatt Baku etter en mellomlanding og var på vei mot Hanoi da den ene av flyet to P&W PW1130G-JM stanset helt opp. Pilotene klarte ikke å få motoren i gang igjen, og ba om å få lande på nærmeste flyplass som da ble i Lahore i Pakistan.

En inspeksjon av motoren viste at det var skader på tre blader i motoren, såkalt low-pressure turbine stage 3 blades.

Hendelsen fant sted 7. februar i år og dette var under leveranseflyvningen av flyet. Flyet hadde da hatt seks flyvninger som en test før denne endelige flyvningen til kunden.

Flyet har enda ikke forlatt Pakistan og i følge en fransk avis som siterer rapporten fra BEA skal flyet få helt ny motor før det kan fortsette til Vietnam.

Andre nyheter

Ville kansellere MAX-bestillingen etter dødsulykken – Nå endrer de seg og ønsker flere slike fly

Hans Olav Nyborg

Australsk flyselskap bygger om tre Airbus A321 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

United Airlines etterlyser klarhet fra Boeing rundt NMA-flyet (797)

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer