Hangar.no

Airbus-fly nær skutt ned under landing i Syria

Et Airbus A320 fra selskapet Cham Wings Airlines skal ha vært svært nær ved å bli skutt ned av syriske missiler torsdag. Flyet var på vei fra Teheran til Damaskus, da et angret fra israelske F-16 fly mot mål nær den internasjonale flyplassen ble innledet.

Russiske myndigheter melder gjennom nyhetsbyrået TASS at syriske missiler ble avfyrt mot F-16 flyene, og at Airbus A320 flyet befant seg i nøyaktig samme luftrom som jagerflyene. Passasjerflyet hadde 172 personer ombord.

I følge nettstedet The DefensePost skal pilotene i Airbus-flyet ha fått tilbud om å bli eskortert ut av området, og valgte å følge dette. Flyet landet på den russiske flybasen Hmeimim som ligger i Syria.

Russland beskylder nå det israelske luftforsvaret for å bruke sivile fly som et cover for sine operasjoner i luftrommet over Syria.

Andre nyheter

Air India piloter forsøkte å ta av fra feil rullebane

Hans Olav Nyborg

Landingshjulene knakk under landing

Hans Olav Nyborg

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer