11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus har overtatt seks A380 fra Lufthansa – Flyselskapet skal bruke fire fly i trafikk fra 2022

Det tyske flyselskapet Lufthansa har solgt seks av sine Airbus A380 tilbake til flyprodusenten Airbus. De seks flyene står nå lagret i Spania, og flyprodusenten har ingen planer med hva som skal skje med disse fremover.

Under et intervju med Frankfurter Allegemeine sier direktør i selskapet, Carsten Sphor at flyene ble solgt tilbake til produsenten i forbindelse med en avtale de to partene i mellom. I tillegg kan direktøren fortelle at det vil bli A380 i flåten til Lufthansa også i fremtiden.

Det er kun snakk om opptil fire fly, med base utelukkende i Munchen, og det er først fra år 2022 at de vil bli returnert i trafikk heter det.

Dermed avvikles også A380 bruken av flytypen for Lufthansa ved Frankfurt internasjonale flyplass.

Andre nyheter

Avviser rykter om at British Airways 747 er på vei til russisk flyselskap

Hans Olav Nyborg

Ryanair trekker seg fra Düsseldorf – Eurowings: ULC-konseptet er ut

Hans Olav Nyborg

Lufthansa tar avgjørelse om Airbus A380 kommer mandag

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer