Airbus inngår avtale med Air France-KLM om A350-pool

Air France-KLM og Airbus inngår eksklusive forhandlinger om opprettelsen av et joint venture dedikert til Airbus A350-komponentstøtte.

Det planlagte samarbeidet vil bli gjennomført med en 50-50 joint venture mellom Air France og Airbus og involvere overføring av flykomponenteiendeler som tilhører begge partnere til fellesforetakets pool.

Mangel på reservedeler og tilgangen på utstyr til fly er det i dag store utfordringer med og et slikt samarbeide mellom disse partene skal kunne forbedre dette på kort sikt.

Målet er at fellesforetaket skal være operativt innen første halvdel av 2024 i tråd med alle krav og med forbehold om godkjenning fra alle relevante myndigheter.

-Dette prosjektet har som mål å gi kundene den beste ekspertisen til våre to selskaper på et produkt som er så høyteknologisk som Airbus A350. Vi vil være i stand til å bedre svare på markedets behov, og garantere tilfredsheten til våre kunder på lang sikt, med støtteløsninger som alltid er responsive, av høy kvalitet og til riktig pris, sier Anne Brachet , Executive Vice President Air France-KLM Engineering & Maintenance.

Dette fellesforetaket, som kombinerer ekspertisen til Air France Industries KLM Engineering & Maintenance og Airbus, vil innebære et optimalisert kommersielt tilbud, rettet mot å bedre møte de økende langsiktige vedlikeholdsbehovene til Airbus A350 verdensomspennende flåte (mer enn 1000 fly på bestilling og 550 for tiden i bruk over hele verden) gjennom økt kapasitet, et utvidet globalt fotavtrykk og utvikling av innovative løsninger til fordel for kundene.

-Vi jobber med å tilby den aller beste servicen til kundene våre, og etter hvert som verdens A350-flåte vokser, vokser også den nødvendige støtten. Air France-KLM Engineering & Maintenance og Airbus har et langvarig forhold, og sammenslåing av våre komplementære A350-komponentferdigheter og -kapasiteter vil gi en forbedret tjeneste, sier Cristina Aguilar , Senior Vice President Customer Services hos Airbus.

ANNONSE
Forrige artikkelIndisk flyselskap etablerer leasingselskap – Bestiller fly
Neste artikkel2,1 millioner reisende over Stockholm Arlanda