12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus lanserer ny utgave av A321 under Paris Air Show i juni

Flyprodusenten Airbus har begynt å markedsføre en ny versjon av Airbus A321-flytypen. Det er en versjon som får enda lengre distansemulighet enn dagen A321LR (Long Range).

Den nye versjonen heter Airbus A321XLR og mens LR-utgaven kan legge bak seg 7400 kilometer på fulle tanker, kan den nye XLR legge bak seg 8300 kilometer.

Dermed kaster Airbus seg over kunder som allerede i dag benytter Boeing 757 som langdistansefly og frister med en versjon av et fly som gir lengre distansemuligheter, men innen samme kategori.

Airbus skal offisielt lansere XLR-utgaven av A321 under Paris Air Show i juni måned. Med denne nye versjonen velger Airbus samtidig å slå beina under konkurrenten Boeing som fortsatt har sin «797», i samme klasse som A321XLR, på tegnebordet.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer