Foto: Hans Olav Nyborg

Flyprodusenten Airbus skal i det desperat forsøk på å få solgt fly, ha lagt ut seks Airbus-fly til salgs under et pop-up salg. Det spesielle i følge Reuters er at flyene er produsert og skulle leveres til Airbus største kunde, Air Asia. Men kunden har gitt klar beskjed at de ikke ønsker flyene levert.

Flyprodusenten tar sjelden nei for et svar, og krever som regel at har et selskap bestilt et fly , må det også leveres og betales for. Men de spesielle omstendighetene med koronakrisen gjør nå at Airbus må forsøke å få solgt flyene til andre selskap for å unngå å tape penger på dem.

I følge annonser fra Airbus i markedet kan de seks flyene som består av fire Airbus A320neo og to Airbus A321neo, hentes i Frankrike og Tyskland i løpet av juni måned. Flyene har ferdig innredning med flere opsjoner som Air Asia hadde bestilt, men som kan endres på heter det.

Det er sjeldent at flyprodusentene setter i gang slike pop-up salg av fly som de ikke får levert, men krisen begynner å også vise seg hos ledelsen i Toulouse som må sikre inntekter der det er mulig.

I følge Reuters skal flere flyselskap ha kontaktet Airbus for å forhandle om pågående bestillinger og leveranser som kan ende med å bli kansellert eller utsatt.

ANNONSE
Forrige artikkelNorwegian avslutter samarbeide med OSM Aviation
Neste artikkelWiderøe fortviler over jamming av GPS-signaler i Nord-Norge