Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Airbus legger seks nye fly ut for salg etter at den største kundene nekter å ta i mot

Flyprodusenten Airbus skal i det desperat forsøk på å få solgt fly, ha lagt ut seks Airbus-fly til salgs under et pop-up salg. Det spesielle i følge Reuters er at flyene er produsert og skulle leveres til Airbus største kunde, Air Asia. Men kunden har gitt klar beskjed at de ikke ønsker flyene levert.

Flyprodusenten tar sjelden nei for et svar, og krever som regel at har et selskap bestilt et fly , må det også leveres og betales for. Men de spesielle omstendighetene med koronakrisen gjør nå at Airbus må forsøke å få solgt flyene til andre selskap for å unngå å tape penger på dem.

I følge annonser fra Airbus i markedet kan de seks flyene som består av fire Airbus A320neo og to Airbus A321neo, hentes i Frankrike og Tyskland i løpet av juni måned. Flyene har ferdig innredning med flere opsjoner som Air Asia hadde bestilt, men som kan endres på heter det.

Det er sjeldent at flyprodusentene setter i gang slike pop-up salg av fly som de ikke får levert, men krisen begynner å også vise seg hos ledelsen i Toulouse som må sikre inntekter der det er mulig.

I følge Reuters skal flere flyselskap ha kontaktet Airbus for å forhandle om pågående bestillinger og leveranser som kan ende med å bli kansellert eller utsatt.

Andre nyheter

Tyskland bestiller 38 nye Eurofightere

Hans Olav Nyborg

EASA: MAX-godkjennelse kommer i januar

Hans Olav Nyborg

Får levert to nye A380 før jul

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer