Hangar.no
Airbus
Flyindustri

Airbus leter etter ny lanseringskunde for A321neoLR

Flyprodusenten Airbus må lete frem en annen kunde som kan være lanseringskunde for Airbus A321neoLR. Med konkursen i flyselskapet Primera Air forsvant også det som skulle være den første leveransen og lanseringen av den alternative utgaven.

Primera Air inngikk ordren med leasingselskaper AerCap i juni 2017, der selskapet skulle bli lanseringskunde for to A321neoLR.

Både leasingselskapet og Airbus må nå finne et annet selskapet som skal bli lanseringskunden. Det er totalt 134 Airbus A321neoLR som er i bestilling hos en rekke selskap.

Flere av kundene som har denne versjonen i bestilling, som Norwegian, skal utelukkende ha flyet med kun en klasse ombord, en økonomiklasse. Primera Airs fly er allerede innredet med både businessklasse og økonomiklasse. Det betyr at flyene må endres før de kan sendes til andre kunder.

I følge Aviation News kan både Aer Lingus, SATA og TAP Air Portugal være aktuelle kandidater til å overta flyene ettersom de er selskaper som skal ha en tilnærmet lik konfigurasjon som Primera Air.

Det kan også gjelde for det kanadiske selskapet Air Transat som skal ha samme konfigurasjon, med kun fire flere seter enn Primera i sine fly. Air Transat er kunde fra før hos leasingselskapet Aer Cap, som skulle leie ut de to A321neoLR til Primera Air.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Heathrow: Første flyselskap med hybridelektrisk-fly får ett års landingsavgifter gratis

Kuwait Airways blir ny kunde for Airbus A330neo

Første Dreamliner til Air Tahiti Nui levert