Hangar.no

Airbus leverer fly nummer 500 -Made in China-

Den europeiske flyprodusenten kunne torsdag overlevere en Airbus A320neo, som er nummer 500 ut fra produksjonshagaren i Tianjin i Kina. Flyet har registrering B-30FX, og ble levert til flyselskapet China Southern Airlines.

I kabinen er det 166 seter, og de to motorene er av typen CFM Leap 1 A.

Airbus startet produksjon av sine fly i Kina i 2008, for å kunne tilby det asiatiske markedet raskere leveranser, og nærhet til kundene. Nå er altså fly nummer 500 i A320-familien bygget med Made in China-stempel på.

Produsenten startet også å bygge ferdig Airbus A330neo i Kina i 2017, men disse tallene er ikke del av de 500 som nå ble markert.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer