Den europeiske flyprodusenten Airbus har overlevert sitt fly nummer 100 i rekken, som er produsert i USA, til det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines.

-Delta har hatt en virkelig viktig rolle i veksthistorien til Airbus i mobil og produksjon i USA. Selskapet har anerkjent vår forpliktelse til å tilby moderne, effektiv, og passasjervennlige fly til våre kunder og har bestemt at vi er den rette partneren for dem. Det er spesielt for oss når vi kan levere flyene til dem, produsert i USA, sier C. Jeffrey Knittel, styreleder og administrerende direktør, Airbus Americas Inc.

Milepælen kommer nesten syv år etter Deltas første levering fra Mobile, som fant sted 2. desember 2016. På den tiden var det flyet det 15. flyet totalt som ble levert fra anlegget. Siden den gang har mer enn 375 fly av typene A220- og A320neo samt A321neo blitt levert til 12 USA-baserte kunder og operatører.

-Deltas førsteklasses reiseopplevelse med vår toppmoderne flåte er gjort mulig av produksjonspartnere som Airbus. Disse flyene som er bygget i USA er en betydelig milepæl som forsterker vår forpliktelse til å fly mer bærekraftige, drivstoffeffektive fly samtidig som vi investerer i arbeidskraft i USA, sier Kristen Bojko, direktør for Flyflåten i Delta Air Lines.

Airbus begynte å produsere fly innen A320neo-familien i Mobile i 2015 og leverte sitt første fly fra sitt amerikanske produksjonsanlegg i 2016. I 2017 kunngjorde Airbus at de ville begynne å produsere Airbus A220-fly på samme sted og leverte sine første fly til kunder i 2020.

I 2022 startet Airbus å bygge en ny produksjonslinje i Mobile.

ANNONSE
Forrige artikkelHenter tilbake Boeing 747 etter seks år
Neste artikkel1,9 millioner passasjerer reiste med SAS i april