1.3 C
Oslo
22/01/21
Hangar.no
Airbus A350-1000 (Foto: Hans O. Nyborg)

Airbus må kutte kostnader i A350-produksjonen

Flyprodusenten Aibus søker nå for å finne måter å kutte kostnader rundt produksjonen av langdistanseflyet Airbus A350. Konkurransen med den amerikanske produsenten Boeing tvinger Airbus til å justere alt fra lønninger til kost for å produsere flyene.

En ny studie som er laget rundt produksjonen av flytypen viser at det er helt klart behov for å kutte kostnader.

Presset fra flyselskapene og leasingselskapene rundt prisen på nye fly, og marginene produsenten sitter igjen med er i ferd med å presse kostnadene for produksjonen ut på dypt vann. I følge The National som har lest hele studien fra Airbus, er det en priskrig på langdistansefly i dag mellom rivalene Boeing og Airbus.

Det presser salgsprisene kraftig ned på flyene som skal selges. For Airbus er kostnadene snart høyere enn inntjening og dermed må det tas grep. For den europeiske produsenten er også fabrikker som ligger i USA og i Kina med på å øke kostnadsbildet.

Airbus vil ikke si nøyaktig hva som blir resultatet av kostnadskutt, men bekrefter at noe må gjøres.

Andre nyheter

Air Asia X fikk første A330neo overlevert – Skulle egentlig til WOW Air

Redaksjonen

HiFly fikk avslutte Paris Air Show med sin Airbus A380 (Se video)

Redaksjonen

JetBlue bestiller Airbus A321XLR og A220

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer