14.2 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no

Airbus må levere 135 fly til kunder i desember, dersom mål for året skal holde

Den europeiske flyprodusenten Airbus må levere ut 135 nye Airbusfly, før nyttår, dersom selskapets mål for 2019 skal gjennomføres. Det viser nye tall fra Airbus som kom torsdag.

Produsenten har store problemer i produksjonen av de nye flexi-kabinene til Airbus A321neo, som forsinker en lang rekke fly som skal leveres til kunder verden over.

Airbus har tidligere satt rekord i desember måned med 127 fly levert på en måned, nå setter produsenten alle kluter inn for å rekke å levere totalt 135 fly i desember 2019.

I november var planen å få levert 100 fly, men tallet endte på 77. Totalt har produsenten utlevert 725 nye fly fra sine fabrikker så langt i år. Målet for 2019 er 860 fly innen 1. januar 2020. Ved starten av året var planen å levere 890 fly, noe som ble nedjustert i høst.

I perioden januar til november 2019 har Airbus solgt hele 940 fly til kunder. Etter at noen av disse har kansellert sine ordre står selskapet igjen med 718 solgte fly.

Konkurrenten Boeing har solgt 180 fly så langt i 2019.

Andre nyheter

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer