12 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus med kjempeordre fra Kina

Airbus har sikret seg en kjempeordre på fly til kinesiske flyselskap. Under et besøk av den kinesiske presidenten Xi Jinping besøk i Frankrike nylig, ble en storkontrakt på 300 fly underskrevet.

Det er snakk om 290 fly innen Airbus A320-serien, samt ti fly av typen Airbus A350. Kunden på andre siden av bordet er et holdingselskap som eies av kinesiske myndigheter, flyene skal blant annet brukes av de statlige selskapene Air China og China Southern Airline.

Flere av flyene som ligger inne i ordren på 300 fly er allerede endel av ordrebøkene hos Airbus, som MOU-avtaler fra de to selskapene.

Airbus har regnet ut at Kina vil trenge rundt 7400 nye passasjer- og fraktfly de neste 15 årene.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer