10.1 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
P-8 - Foto: Hans O. Nyborg

Airbus og Boeing med samarbeidsavtale om P-8 i Australia

Den europeiske flyprodusenten Airbus og den amerikanske flyprodusenten Boeing har inngått en historisk samarbeidsavtale i Australia.

Begge parter skal stå for vedlikehold og support overfor det australske forsvaret, Royal Australian Air Force (RAAF) og marinens nye Poseidon P-8 overvåkningsfly.

Det er Boeing som produserer P-8 flyene i Seattle. Dette er samme typen overvåkningsfly som også Norge har i bestilling. Avtalen mellom de to produsenten er en memorandum of understanding (MoU) -avtale som skal fullføres i løpet av året. Den skal gjelde support og service for flyenes livstid.

Både Boeing og Airbus har hatt et slags samarbeide siden 2015 i regionen, nå skal dette formaliseres ved en endelig avtale som gjør at de to bidrar med sine ekspertiseområder for å yte best mulig service og support på flyene og levert utstyr som kommer fra begge produsenter heter det i en pressemelding.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer