Airbus og Emirates i samtaler om A380

Foto: Hans O. Nyborg

Airbus bekrefter at produsenten og flyselskapet Emirates er “i samtaler om Airbus A380-kontrakten” mellom partene. Årsaken til at produsenten nå går ut i media er spekulasjoner gjennom flere medier at flyselskapet er i ferd med å kansellere deler av sin bestilling.

Emirates er den største kunden hva gjelder Airbus A380, og nærmest eneste kundene som holder liv i produksjonen av kjempeflyene.

Flere medier har rapportert at Emirates er i ferd med å kansellere hele eller deler av sin oppfølgings bestilling for flytypen. Både Reuters og Bloomberg hevder å ha informasjon om dette.

Utfordringen skal ligge i Trent 900 motorene fra Rolls-Royce, en avtale mellom Emirates og motorprodusenten om vilkår i leveransen. Partene har sammen med Airbus forhandlet i over ett år om den nye avtalen som skulle gi Airbus et salg av flere A380 til Emirates.

Selv om avtalen til tider har vært nær ved å bli kansellert kan det nå ende med at flyselskapet bytter ut A380 med A350 i følge Reuters. Det vil i såfall bety at produksjonen av kjempeflyene må legges ned.

Denne nye avtalen som ble inngått i 2017 med Emirates skulle redde A380 produksjonens fremtid, faller avtalen igjennom betyr det slutten for produksjonen.

ANNONSE
Forrige artikkelAir France gir flyselskapet Hop! nytt navn
Neste artikkelRegjeringen snur i saken om skatt på bonuspoeng