12.4 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus og Emirates i samtaler om A380

Airbus bekrefter at produsenten og flyselskapet Emirates er «i samtaler om Airbus A380-kontrakten» mellom partene. Årsaken til at produsenten nå går ut i media er spekulasjoner gjennom flere medier at flyselskapet er i ferd med å kansellere deler av sin bestilling.

Emirates er den største kunden hva gjelder Airbus A380, og nærmest eneste kundene som holder liv i produksjonen av kjempeflyene.

Flere medier har rapportert at Emirates er i ferd med å kansellere hele eller deler av sin oppfølgings bestilling for flytypen. Både Reuters og Bloomberg hevder å ha informasjon om dette.

Utfordringen skal ligge i Trent 900 motorene fra Rolls-Royce, en avtale mellom Emirates og motorprodusenten om vilkår i leveransen. Partene har sammen med Airbus forhandlet i over ett år om den nye avtalen som skulle gi Airbus et salg av flere A380 til Emirates.

Selv om avtalen til tider har vært nær ved å bli kansellert kan det nå ende med at flyselskapet bytter ut A380 med A350 i følge Reuters. Det vil i såfall bety at produksjonen av kjempeflyene må legges ned.

Denne nye avtalen som ble inngått i 2017 med Emirates skulle redde A380 produksjonens fremtid, faller avtalen igjennom betyr det slutten for produksjonen.

Andre nyheter

Ville kansellere MAX-bestillingen etter dødsulykken – Nå endrer de seg og ønsker flere slike fly

Hans Olav Nyborg

Australsk flyselskap bygger om tre Airbus A321 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

United Airlines etterlyser klarhet fra Boeing rundt NMA-flyet (797)

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer