Den europeiske flyprodusenten Airbus har overlevert sitt 200 produserte fly ved den amerikanske fabrikken i Mobile. Flyet er av typen Airbus A321neo og mottaker som kunde er American Airlines.

Det var i 2016 at Airbus åpnet produksjonen av sine fly i USA, for å raskere kunne levere til kunder i regionen. Det første året produserte fabrikken i Alabama 17 nye fly, og før mars 2020 var produksjonen oppe i fire fly per måned.

Med fly nummer 200 bygget og produsert, har Airbus klart å etablere en raskere leveranse til sine kunder i Nord-Amerika, Sør-Amerika og Canada. De største kundene som nyter godt av leveranse fra amerikansk jord er JetBlue og Delta Air Lines melder produsenten i en pressemelding.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no