12 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Airbus

Airbus planlegger å erstatte A380 produksjon med A321neo

Flyprodusenten Airbus planlegger å åpne en ny produksjonslinje med Airbus A321neo, ved siden av den som finnes i Hamburg. Det er i produksjonslokalene der verdens største passasjerfly Aibus A380 har blitt bygget at produsenten nå ser for seg mulighet for å bygge A321neo.

Airbus har allerede bestemt seg for å legge ned produksjonen av A380 når siste fly er levert, en gang i 2021.

Produsenten har lansert Airbus A321neo med den nye A321neoLR, Airbus A321neoXLR og eventuelt andre versjoner av flytypen som kan komme i fremtiden. Derfor melder behovet seg for å kunne produsere flyet flere steder, for å møte etterspørselen.

Foto: Hans O. Nyborg

Airbus har hatt utfordringer med å få fart på produksjonen av den nye Airbus A321neo-kabinen “Airbus Cabin Flex” (ACF), et alternativ som kundene kan velge ved kjøp av flytypen.

Denne typen kabin tar lengre tid å bygge ferdig enn den tradisjonelle kabinen som følger med som standard på Airbus A321neo. I følge Reuters som første meldte om dette, skal det ikke kuttes i stillinger i Hamburg, men ansettes nye i Toulouse.

Airbus produserer også A321 i Mobile i USA.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer