2.8 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus reagerer på 737 MAX bestilling – Fikk ikke gi tilbud på Airbus-fly

Flyprodusenten Airbus reagerer sterkt på at selskapet IAG valgte Boeing som leverandør av nye kortdistansefly til selskapets flyselskap. I følge flere franske medier skal Airbus ikke ha fått mulighet til å levere et tilbud på Airbus-fly som et alternativ.

TF1 melder at Airbus ble svært overrasket over pressemeldingen fra Boeing om at IAG som eier British Airways, Iberia og Aer Lingus, hadde valgt å kjøpe 200 fly av typen 737 MAX.

Under en pressekonferanse i Paris torsdag uttalte salgsdirektør i Airbus, Christian Scherer, at produsenten var skuffet over ikke en gang å ha fått forespørsel om å levere et tilbud som alternativ til Boeing.

Overraskelsen er også stor i bransjen ettersom IAG-selskapene i stor grad benytter seg av Airbus-fly i sine flåter i dag.

Andre nyheter

Air Asia X fikk første A330neo overlevert – Skulle egentlig til WOW Air

Redaksjonen

HiFly fikk avslutte Paris Air Show med sin Airbus A380 (Se video)

Redaksjonen

JetBlue bestiller Airbus A321XLR og A220

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer