Foto: Hans Olav Nyborg

Flyprodusenten Airbus, motorprodusenten Rolls-Royce og selskapet som drifter London Heathrow-flyplass har i et felles brev til den britiske regjeringen tatt til ordet om at penger må på bordet for å redde selskapet Virgin Atlantic.

Denne uken sendte de tre selskapene brev til samferdselsminister Grant Shapps i Storbritannia. Brevet har en helt klar oppfordring om å ikke bare redde et flyselskap som er i ferd med å kollapse under koronakrisen, men først og fremst tenke på arbeidsplasser som kan forsvinne hos produsentene.

for det er snakk om produksjon av vinger til Airbus A330 som produseres i landet, i tillegg til motordeler til Rolls-Royce. Bakgrunnen er en større bestilling Virgin Atlantic har inne hos Airbus for leveranse av nye Airbus A330. Dersom Virgin Atlantic nå kollapser, vil det får enorme konsekvenser hos Airbus og motorprodusenten heter det.

I følge The Guardian ber også driftsselskapet bak London Heathrow om at arbeidsplasser på flyplassen, samt infrastrukturen i den britiske luftfarten må bevares slik den er i dag. Storbritannia har ikke råd til å miste et flyselskap som Virgin Atlantic heter det.

Britiske myndigheter har avvist at det vil komme en felles finansieringspakke til luftfarten i landet, men at det vil bli vurdert fra sak til sak om det er mulig å gå inn med noe støte i form av oppkjøp av aksjer i selskapene som sliter.

Richard Branson som eier deler av flyselskapet har meddelt at han vil gå inn med 200 millioner britiske pund for å hjelpe til i den akutte situasjonen, men at det ikke er nok, og at det trengs midler fra myndighetene.

ANNONSE
Forrige artikkelSpacejet M90 med første flyvning
Neste artikkelSAS vurderer å stanse innenriksflyvninger i Sverige