Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Airbus, Rolls-Royce og Heathrow ber britiske myndigheter redde Virgin Atlantic

Flyprodusenten Airbus, motorprodusenten Rolls-Royce og selskapet som drifter London Heathrow-flyplass har i et felles brev til den britiske regjeringen tatt til ordet om at penger må på bordet for å redde selskapet Virgin Atlantic.

Denne uken sendte de tre selskapene brev til samferdselsminister Grant Shapps i Storbritannia. Brevet har en helt klar oppfordring om å ikke bare redde et flyselskap som er i ferd med å kollapse under koronakrisen, men først og fremst tenke på arbeidsplasser som kan forsvinne hos produsentene.

for det er snakk om produksjon av vinger til Airbus A330 som produseres i landet, i tillegg til motordeler til Rolls-Royce. Bakgrunnen er en større bestilling Virgin Atlantic har inne hos Airbus for leveranse av nye Airbus A330. Dersom Virgin Atlantic nå kollapser, vil det får enorme konsekvenser hos Airbus og motorprodusenten heter det.

I følge The Guardian ber også driftsselskapet bak London Heathrow om at arbeidsplasser på flyplassen, samt infrastrukturen i den britiske luftfarten må bevares slik den er i dag. Storbritannia har ikke råd til å miste et flyselskap som Virgin Atlantic heter det.

Britiske myndigheter har avvist at det vil komme en felles finansieringspakke til luftfarten i landet, men at det vil bli vurdert fra sak til sak om det er mulig å gå inn med noe støte i form av oppkjøp av aksjer i selskapene som sliter.

Richard Branson som eier deler av flyselskapet har meddelt at han vil gå inn med 200 millioner britiske pund for å hjelpe til i den akutte situasjonen, men at det ikke er nok, og at det trengs midler fra myndighetene.

Andre nyheter

Tyskland teller på knappene – Vil stanse alle internasjonale flyvninger

Redaksjonen

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer