Hangar.no
AIRBUS

Airbus selger nye statsfly til Tyskland

Den europeiske flyprodusenten Airbus blir første land som legger inn bestilling av splitter nye statsfly i klassen Airbus A350. Tyske myndigheter har godkjent avtalen med Airbus som gjelder kjøp av tre Airbus ACJ350 XWB.

Flyene skal erstatte dagens Airbus A340 og Airbus A320 som benyttes av den tyske staten gjennom Luftwaffe i dag. Det første flyet skal etter planen leveres til Tyskland i 2020, de to andre flyene skal leveres i 2022.

Tyske myndigheter har satt som betingelse for godkjennelse at flyene skal kunne brukes både som statlige fly, transportfly for flytting av tyske soldater og for bruk av syke og skadde i forbindelse med evakueringsoppdrag.

Tyskland har hatt en lang rekke pinlige situasjoner med dagens Airbus A340-fly som har gitt myndighetene hodepine på grunn av tekniske problemer. Det har flere ganger strandet den tyske kansleren Angela Merkel, som har måtte velge andre former for transport på sin reise.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer