14.5 C
Oslo
20/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus signer ny avtale om leveranse av Airbus A321neoXLR

Den europeiske flyprodusenten Airbus har signert en avtale med det saudiarabiske flyselskapet Flynas, om leveranse av nye Airbus A321neoXLR.

Det er en opsjon på 40 Airbus-fly som partene ble enige om i 2017, som nå hentes ut. Det er uklart om alle de 40 flyene skal være A321XLR, men selskapet har allerede en ordre inne på 80 fly i A320neo-familien.

Partene har møttes under Dubai Air Show denne uken, og det skal være en endelig underskrift i kontraktene om nye fly melder nyhetsbyrået Reuters.

Airbus A321neo XLR er en versjon av A321neo som kan fly lengre, og bruke samme mengde drivstoff som Airbus A321neoLR 8Long Range). Ordinært kan en Airbus A321neo fly 7400 kilometer distanse med inntil 220 passasjerer ombord.

XLR-versjonen kan legge bak seg 8700 kilometer med samme konfigurasjon.

Andre nyheter

Nær 700 Dreamlinere kan være rammet av ny produksjonsfeil hos Boeing

Hans Olav Nyborg

Boeing har funnet årsaken til drivstofflekkasjer i KC-46

Hans Olav Nyborg

EASA har testet ferdig 737 MAX – Nå må alle dataene gjennomgås før en godkjenning kan gis

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer