10.4 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

Airbus sikrer seg salg av ytterligere 20 Airbus A350 til Emirates

Flyprodusenten Airbus har under Dubai Air Show denne uken nå sikret seg et salg av nye Airbus A350. Det er flyselskapet Emirates som har valgt å legge inn en ordre på 20 slike fly.

Det er Airbus A350-900 som skal leveres til Emirates med opsjoner på å kunne nedre til A350-1000 ved behov.

Tidligere i år annonserte Airbus og Emirates en avtale om leveranse av 30 Airbus A350, som nå gir det totale antallet 50 fly totalt. Samtlige fly er nå firm-ordre som betyr at det er endelig satt i bestilling.

De 30 Airbus A350 som ble avtalt i februar, kom som følger av at flyselskapet valgte å kutte ned sin bestilling av Airbus A380-fly fra 162 til 123 fly. Avtalen med å kutte ut kjempefly fra bestillingen ble gjort mot Airbus under et bytte av at Emirates tar 30 Airbus A350 i stedet for.

Det første flyet skal leveres i 2023.

Andre nyheter

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer