Hangar.no

Airbus skroter elektrisk fly

Koronaviruset har rammet luftfarten hardt, og flyprodusentene blør om dagen. Nå velger den europeiske flyprodusenten Airbus å skrote planene for å bygge et elektrisk hybrid-fly, kalt E-Fan X.

Byggingen av flyet skulle skje i samarbeide med motorprodusenten Rolls-Royce, og ble lansert i 2017 som et felles prosjekt i målet med å få flybransjen elektrisk.

Det er EU som har laget en plan for utvikle nye stillegående flytyper som driftes delvis av elektrisk kraft, og målet har vært å få disse flytypene inn i trafikk innen 2050.

Det første E-Fan X-fly skulle etter planen ha fløyet for første gang i 2021. Flyet skulle bygges etter samme modell som Aerospace BAe 146, og skulle ha to Siemens 2 MW (2700 hp) elektriske motorer.

Den franske avisen Le Figaro skriver at Airbus aldri hadde planer om å masseprodusere flytypen, men at prosjektet skulle være en inspirasjon til at flyprodusentene kunne tenke elektrisk kraft i fremtiden.

Nå er prosjektet skrotet og avsluttet 1. mai.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer