Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus sletter 10 Airbus A380 fra ordrelisten

Den europeiske flyprodusenten Airbus har slettet ti Airbus A380 fra sine bestillingslister. Det viser nye tall fra produsenten over leveranser og bestillinger for 2018.

Flyene har siden 2011 stått som en bestilling fra en ikke navngitt kunde, og gjennom de siste årene har Airbus fortsatt hatt samme status på de 10 flyene.

Trolig er flyene de som tilsvarer en ordre fra selskapet Hong Kong Airlines. Ordren ble offisielt kansellert i juli 2014, men ikke slettet fra listene til Airbus. Nå skriver franske medier at flyprodusenten har hatt et håp om å få solgt flyene til en annen kunde, uten at dette ser ut for å ha blitt noe av.

Hong Kong Airlines ble startet opp av HNA Group, moderselskapet til Hainan Airlines i 2006.

Andre nyheter

FAA inviterer piloter fra hele verden til å teste oppdateringene i 737 MAX

Hans Olav Nyborg

El-flyutviklingen går sakte – Utviklere sliter med utålmodige investorer

Hans Olav Nyborg

Indiske myndigheter setter ned foten – Forbyr bruken av nye Airbus A320neo

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer