14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Airbus sliter med å levere A400

Den europeiske flyprodusenten sliter ikke bare med å selge Airbus A380, og med å få levert ut nok A320neo-fly, i tillegg er det leveranseproblemer med den militære flytypen Airbus A400.

I 2018 utleverte produsenten 17 slike fly til land som hadde flyet i bestilling. Det er en nedgang på to fly i året i forhold til 2017.

Nå har produsenten gått flere runder med myndighetene i Belgia, Frankrike, Tyskland, Spania, Tyrkia, Storbritannia og Luxembourg for å få endret på kjøpsavtalene når det gjelder antall nye fly som skal leveres hvert år.

Landene som har flyet i bestilling har blitt enige om å godkjenne at Airbus kun leverer ut åtte slike fly i året, av totalt 170 som er i bestilling fra disse landene. Det inkluderer også Malaysia som er eneste kunde utenfor Europa.

Fra og med 2020 vil Airbus dermed redusere produksjonen av A400 for å kunne sikre produksjonen frem til år 2030 og holde fokus oppe på kvalitet og feilfrie fly.

Airbus A400M er et fire-motors turboprop fly, designet av EADS for å møte kravene fra europeiske nasjoner for militærfly. Flyet fløy første gang i desember 2009, mer enn et år senere enn planlagt. Syv NATO-land og Malaysia har bestilt A400M.

Andre nyheter

Airbus lanserer planer for nullutslipps-fly

Hans Olav Nyborg

Lanserte det fjerde testflyet for Boeing 777X-programmet

Hans Olav Nyborg

Nær 700 Dreamlinere kan være rammet av ny produksjonsfeil hos Boeing

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer