Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg
Flyprodusenter

Airbus sliter med å levere A400

Den europeiske flyprodusenten sliter ikke bare med å selge Airbus A380, og med å få levert ut nok A320neo-fly, i tillegg er det leveranseproblemer med den militære flytypen Airbus A400.

I 2018 utleverte produsenten 17 slike fly til land som hadde flyet i bestilling. Det er en nedgang på to fly i året i forhold til 2017.

Nå har produsenten gått flere runder med myndighetene i Belgia, Frankrike, Tyskland, Spania, Tyrkia, Storbritannia og Luxembourg for å få endret på kjøpsavtalene når det gjelder antall nye fly som skal leveres hvert år.

Landene som har flyet i bestilling har blitt enige om å godkjenne at Airbus kun leverer ut åtte slike fly i året, av totalt 170 som er i bestilling fra disse landene. Det inkluderer også Malaysia som er eneste kunde utenfor Europa.

Fra og med 2020 vil Airbus dermed redusere produksjonen av A400 for å kunne sikre produksjonen frem til år 2030 og holde fokus oppe på kvalitet og feilfrie fly.

Airbus A400M er et fire-motors turboprop fly, designet av EADS for å møte kravene fra europeiske nasjoner for militærfly. Flyet fløy første gang i desember 2009, mer enn et år senere enn planlagt. Syv NATO-land og Malaysia har bestilt A400M.

Andre nyheter

Airbus ruller ut sin andre nye Beluga XL

Hans Olav Nyborg

Første Airbus A380 levert til All Nippon Airways

Hans Olav Nyborg

Dette er Boeings MCAS-system

Hans Olav Nyborg