Hangar.no
Foto. Hans O. Nyborg
Flyindustri

Airbus stanser leveransen av nye Airbus A320neo og A321neo

Flyprodusenten Airbus stanser nå inntil videre alle leveransene av Airbus A320neo og Airbus A321neo som skal ha Pratt & Whitney PW1100G motorer.

Det er problemer med motorene som har serienummer P770450. 33 som gjør at produsenten ikke kan fortsette å levere fra seg fly til flyselskap, før feilen er i orden.

Det har i følge Airbus vært en større antall av PW1100G-motorer som har stoppet å fungere under flyvninger og avganger den siste tiden. Ettersom antallet med rapporterte problemer rundt motorene har økt såpass i omfang har European Aviation Safety Agency (EASA) bed Airbus om tiltak.

Det skjer i form av at motorene nå ikke vil bli montert eller levert før produsenten har funnet løsninger på problemene.

For Airbus vil dette trolig føre til et annet problem med nye A320neo og A321neo som produseres og som nå må lagres frem til de tekniske problemene er i orden. Det kan bety at Airbus må lete etter ledige områder å parkere fly som skal vente på motorer.

Produsenten har rundt 30 slike fly allerede lagret i Hamburg og Toulouse.

EASA har sendt ut et såkalt EAD (Emergency Airworthiness Directive) på at flere innrapporterte tilfeller forteller om motorstans under flyvning og under avganger som dermed har blitt avbrutt.

Et av flyselskapene som har tatt steg for å forhindre at noe skal gå galt er det indiske flyselskapet IndiGo som har satt tre av sine siste A320neo på bakken fra lørdag, i påvente av at motorprodusenten kommer opp med en løsning.

Airbus håper at det kan ligge en løsning på problemene med motorene en gang innen få uker. Det er ikke bare kjøleproblemer med motorene, men også trøbbel med forbrenningskammeret og plater rundt dette som motorprodusenten har problemer med.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines dropper planene om å bestille Airbus A220

Første Airbus A380 er nå hugget opp – Fremtiden for flytypen ser dyster ut

Juli 2018: Airbus fikk kun 8 endelige salg av fly