12.6 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus tar avgjørelse på lansering av A321XLR i 2019

Luftfartsbransjen har ventet i spenning på nyheter rundt Airbus nyeste versjon innen NEO-familien, A321XLR. En avgjørelse rundt om denne versjonen blir lansert kommer ikke nå i 2018.

I følge Reuters vil flyprodusenten Airbus først ta en avgjørelse på denne versjonen i løpet av 2019.

Airbus A321XLR vil få større drivstofftanker og kunne fly lengre enn både Airbus A321neo og A321neoLR. Flere spår at flyet skal konkurrere med Boeings lanseringsplaner for 797 som er ventet å bli sluppet under Paris Air Show i juni 2019.

Under en pressekonferansen i Toulouse mandag ble den nye direktøren for Airbus, Guillaume Faury, spurt av fremmøtt presse om hvilke planer Airbus har for XLR-versjonen. Den nye ferske direktøren kunne da si at det kommer detaljer i løpet av 2019, men før det må en smøre seg med tålmodighet.

 

Andre nyheter

Wall Street Journal: Boeing legger ned 787 Dreamliner-produksjonen i Seattle

Hans Olav Nyborg

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer