6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Airbus A330neo - Foto: Hans O. Nyborg

Airbus-testfly mistet flydel etter avgang – Traff huset til flyplassmotstander

Et fly fra flyprodusenten Airbus mistet en del fra en av vingene under avgang fra flyplassen Toulouse-Blagnac, forrige tirsdag ved 19.00 tiden. Delen fra vingen var en meter lang og 50 centimeter bred, og falt ned på huset til en flyplassnabo.

Flyplassnaboen er stor motstander av flyplassen i Toulouse og at Airbus flyr sine testfly over hustakene, når de tar av eller skal lande. I følge den franske TV-kanalen FR3 ble saken gjort kjent først onsdag denne uken.

Den franske havarikommisjonen BEA er varslet om hendelsen og sier til kanalen at det er flyprodusenten selv som tar ansvaret for å undersøke hendelsen og sette inn tiltak for å unngå at dette skjer på nytt.

Hendelsen kom på et litt dårlig tidspunkt, da det skal avgjøres politisk hvorvidt flyplassen i Toulouse skal åpnes for flere kommersielle selskap som ønsker å starte flytrafikk dit. Det er den lille byen Daux, som ligger tett inntil flyplassen som ber politiker om å si nei til en slik godkjennelse.

Flydelen skal ha truffet taket på et hus til en av de største flyplassmotstandere i den lille landsbyen.

Det var også her flydelen fra testflyet falt ned under avgang.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer