Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus tilbyr fraktselskap egen fraktversjon av A350

Den europeiske flyprodusenten Airbus har de siste månedene henvendt seg til en rekke internasjonale fraktselskap, med forslag om å bygge fraktversjon av sitt nyeste fly, Airbus A350.

I følge nettstedet Cargo Facts har ikke Airbus hatt den store suksessen med sin Airbus A330 som fraktversjon. Nå skal derfor fokus ha blitt skiftet over til Airbus A350. Det skal være Airbus A350-1000 som er den mest aktuelle versjonen å bygge som et fraktfly.

Flytypen skal kunne være et alternativ for Boeing 777-200F og legger seg midt mellom denne og Boeing 747-8F.

Frederic Horst, direktør for Cargo Facts Consulting, sier til nettstedet at Airbus A350 som et fraktfly lite trolig vil kunne erstatte 747 eller MD-11 som allerede er i markedet i dag og som skal erstattes på sikt.

Dersom Airbus skal bygge en fraktversjon av A350 er produsenten helt avhengig av at salgsavdelingen klarer å få solgt et stort antall fly til en lanseringskunde.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer