-7 C
Oslo
25/01/21
Hangar.no
Airbus

Airbus trekker egen bok om 50 års jubileum

Den europeiske flyprodusenten Airbus har trukket tilbake en egen bok om selskapets 50 års jubileum. Boken skulle etter planen ha blitt utgitt i sommer, men har siden dette blitt forsinket i forhold til utgivelsen.

Allerede i juli måned gikk det rykter om at boken ikke ville bli utgitt, og det er først nå i desember at produsenten offentlig bekrefter at boken «Airbus: The first 50 years» er trukket tilbake og vil ikke bli sendt ut i markedet.

Boken som var planlagt utgitt under Paris Air Show – Bilde: Amazon

Boken ble lagt ut for salg hos Amazon på Kindle-plattformen i mai i år, og ble åpne for forhåndsbestillinger. Planen var at selve de fysiske bøkene skulle lanseres i trykt form under Paris Air Show i juni. Det ble det ikke noe av.

Problemet rundt jubileumsboken er at et av kapitlene omhandler offentlig etterforskning av påståtte korrupsjons og bestikkelser som skal ha forekommet i forbindelse med å sikre seg avtaler med kunder om kjøp av fly.

Det var deler av ledelsen i Airbus som var bekymret over hvilke konsekvenser teksten i kapitlet kunne få i forhold til fremtidige forhandlinger hos eksisterende eller nye kunder. Beskyldningene rundt korrupsjonen og bestikkelsene skal ha kommet i forbindelse med salget av kjempeflyene Airbus A380 tilbake på tidlig 2000-tallet.

I følge nyhetsbyrået Bloomberg vil trolig boken aldri bli utgitt, selv om kapittelet skulle bli fjernet.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer