Airbus

Den europeiske flyprodusenten Airbus har trukket tilbake en egen bok om selskapets 50 års jubileum. Boken skulle etter planen ha blitt utgitt i sommer, men har siden dette blitt forsinket i forhold til utgivelsen.

Allerede i juli måned gikk det rykter om at boken ikke ville bli utgitt, og det er først nå i desember at produsenten offentlig bekrefter at boken “Airbus: The first 50 years” er trukket tilbake og vil ikke bli sendt ut i markedet.

Boken som var planlagt utgitt under Paris Air Show – Bilde: Amazon

Boken ble lagt ut for salg hos Amazon på Kindle-plattformen i mai i år, og ble åpne for forhåndsbestillinger. Planen var at selve de fysiske bøkene skulle lanseres i trykt form under Paris Air Show i juni. Det ble det ikke noe av.

Problemet rundt jubileumsboken er at et av kapitlene omhandler offentlig etterforskning av påståtte korrupsjons og bestikkelser som skal ha forekommet i forbindelse med å sikre seg avtaler med kunder om kjøp av fly.

Det var deler av ledelsen i Airbus som var bekymret over hvilke konsekvenser teksten i kapitlet kunne få i forhold til fremtidige forhandlinger hos eksisterende eller nye kunder. Beskyldningene rundt korrupsjonen og bestikkelsene skal ha kommet i forbindelse med salget av kjempeflyene Airbus A380 tilbake på tidlig 2000-tallet.

I følge nyhetsbyrået Bloomberg vil trolig boken aldri bli utgitt, selv om kapittelet skulle bli fjernet.

ANNONSE
Forrige artikkelOnur Air Airbus A321 skled av rullebane i Tyskland
Neste artikkelFlytur på to timer tok 36 timer – Endte tilbake på avreisestedet