Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus truer med å saksøke kunder som kansellerer flykjøp

Den europeiske flyprodusenten Airbus er ikke nådig mot kunder som velger å kansellere sine bestilte fly. I et intervju i franske medier sier direktør i selskapet, Guillaume Faury, at en ting er å utsette en leveranse, eller endre flytype, men kansellering vil medføre søksmål.

-Vi forsøker alltid å finne andre utveier enn å gå rettes vei med et søksmål, men hvis et flyselskap, og det skjer, ikke vil ha sine fly og ikke er villig til å endre bestillingen til andre flytyper eller utsette leveransen, da har vi ingen andre valg, sier direktøren i følge Reuters.

I følge eksperter på luftfart som Reuters har snakket med, er det høyst uvanlig at Airbus eller flyprodusenten går offentlig ut med slike advarsler. Samtidig krever tiden luftfarten er inne i nå andre fremgangsmåter, og her har en sett en mer aggressiv flyprodusent den siste tiden.

For Airbus er det ingen unnskyldning at verden har vært rammet av koronaviruset heter det. Produsenten må på samme måte som alle andre beskytte sine inntekter og stå hardt på kravene der.

Airbus skal ha advart flere flyselskap mot å si opp kjøpsavtaler på fly.

Andre nyheter

Boeing utsetter leveransen av første 777-X til 2023

Redaksjonen

Kinesiske flyselskap har kansellert over 100 Airbus og Boeing-fly…

Redaksjonen

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer