15.6 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no

Airbus tvunget til å kutte kostnader i produksjonen av Airbus A220

Flyprodusenten Airbus har sett seg nødt til å kutte i produksjonskostnadene av flytypen Airbus A220, tidligere Bombardier C-serien.

Nå skal produsenten gå flere runder med leverandørene av deler som utgjør flyet. Over de neste to årene skal kosten på å produsere flyene reduseres med en femtedel.

I følge Airbus må kosten ned og farten opp i produksjonen av flyene. De siste 15 månedene har produsenten ansatt over 700 nye ansatte på fabrikken i Quebec i Canada. Dette for å få opp farten og antall fly i produksjonen. Men fortsatt er selve delene som utgjør flyet alt for kostbare i forhold til hva som blir resultatet i andre enden etter at flyet er solgt og nedbetalt i produksjonen.

Det er nå 2700 personer som jobber med å bygge flyene i Canada.

For Airbus handler det nå om å få ned kosten, finne nye kunder og øke produksjonen slik at Airbus A220 blir et fly produsenten tjener penger på. Den europeiske produsenten jobber også aktivt med å få opp muligheten for at flyet kan legge bak seg en enda lengre distanse enn i dag, noe flyselskapene som kjøper A220 etterspør.

Totalt er det 428 bestillinger inne hos Airbus for flytypen.

Andre nyheter

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer