Hangar.no
  • Forsiden
  • Flyindustri
  • Airbus: Vi vil se resultater av vår eierandel i Bombardier under Farnborough Air Show
Flyindustri

Airbus: Vi vil se resultater av vår eierandel i Bombardier under Farnborough Air Show

Mange har lurt på hva de over 50 prosent av eierandelen som den europeiske flyprodusenten Airbus har kjøpt i flyprodusenten Bombardier vil bety. I følge nyhetsbyrået Reuters vil resultatet av kjøpet vise seg allerede under det kommende Farnborough Air Show i år.

Det er den delen av Bombardier som produserer de kommersielle flytypene under C-series, som Airbus har kjøpt seg inn i som hovedaksjonær.

Det er direktør i Airbus, Tom Enders som til nyhetsbyrået forteller at de første resultatene av oppkjøpet vil vise seg nå under Farnborough Air Show. For mange analytikere er det spådd at C-serien vil endre navn og havne under Airbus merkevaren. Airbus sa i forbindelse med oppkjøpet at det nå ligger et potensielt salg av flere tusen C-serie fly til kunder verden over.

Bombardier har slitt med å få solgt nok av sine fly til nye selskap. Så langt er det Swiss og AirBaltic som er de største kundene på leverte C-serie fly.

Det første som er den europeiske produsentens mål, er nå å få presset samtlige underleverandører av deler til flytypene CS100 og CS300 til å levere deler til en langt lavere pris enn i dag. Enders mener at det er en direkte hindring i at Bombardier kan klare å få til en suksess rundt flytypene, det at delene til å produsere flyene er for dyre.

Det heger også sammen med etterspørsel som er lav og derfor blir delene dyrere å produsere, enn slik det er hos Airbus og Boeing med et høyt volum av produserte fly.

Airbus kommer trolig til å presentere nye salg av de to flytypene under Farnborough Air Show i Storbritannia denne sommeren. I tillegg blir det trolig presentert en måte flyprodusenten vil hente inn og inkludere flytypene i katalogen til produsentens andre flytyper.

Hvorvidt det betyr at flytypene skifter navn og får et Airbus navn tilsvarende Airbus A320, er fortsatt usikkert.

Det var i 2017 at Bombardier solgte 50,01 prosent av aksjene i C-programmet til Airbus. Etter flere år med høye produksjonskostnader, dårlig salg og blodrøde tall i budsjettet, var det eneste utvei for den kanadiske produsenten å hente inn en annen investor av størrelse til Airbus eller Boeing.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA