Foto: Hans O. Nyborg

Den europeiske flyprodusenten Airbus vil erstatte dagens Airbus A320neo med en helt ny flytype, og denne skal være i markedet innen 2030.

Selv om produsenten nå jobber med detaljer rundt det som skal bli fremtidens arvtager til den mest populære utgaven innen europeisk luftfart, er det få detaljer som er lekket ut om det som kommer.

I følge Aviation News er det mange innen bransjen som er nysgjerrig på hva en Airbus A320neo arvtager vil bli i forhold til bruk av elektrisitet eller hybridteknologi.

Airbus vil avsløre detaljer rundt det nye flyet mellom 2026 og 2028, og sette det i produksjon i løpet av 2023. Det er planen, men som historien viser kan ofte utviklingen av nye flytyper bli forsinket. For produsenten er det viktigst å kunne klare de grønne målene med hensyn til mindre utslipp, og det i god tid før opprinnelig planlagt tidslinje.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no