-11.8 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus vil erstatte A320 med nytt fly innen 2030

Den europeiske flyprodusenten Airbus vil erstatte dagens Airbus A320neo med en helt ny flytype, og denne skal være i markedet innen 2030.

Selv om produsenten nå jobber med detaljer rundt det som skal bli fremtidens arvtager til den mest populære utgaven innen europeisk luftfart, er det få detaljer som er lekket ut om det som kommer.

I følge Aviation News er det mange innen bransjen som er nysgjerrig på hva en Airbus A320neo arvtager vil bli i forhold til bruk av elektrisitet eller hybridteknologi.

Airbus vil avsløre detaljer rundt det nye flyet mellom 2026 og 2028, og sette det i produksjon i løpet av 2023. Det er planen, men som historien viser kan ofte utviklingen av nye flytyper bli forsinket. For produsenten er det viktigst å kunne klare de grønne målene med hensyn til mindre utslipp, og det i god tid før opprinnelig planlagt tidslinje.

Andre nyheter

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Titan Airways har fått levert første Airbus A321 i fraktversjon

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer