13 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus vil ha på plass løsning for A321neo problem i september 2020

Flyprodusenten Airbus forventer å kunne ha en løsning for utfordringene med Airbus A321neo-flyene som EASA ( European Union Aviation Safety Agency ) sendte ut et direktiv på 17. juli i år.

Det er enkelte omstendigheter at flytypen kan få problem med programvaren i Elevator Aileron Computers (ELACs). Ved spesielle tilfeller kan flyet utføre bevegelser som gjør at pilotene mister kontrollen over flyet.

I følge Airbus er det kun i tilfeller hvor fire forskjellige scenarioer oppstår samtidig at feilen kan komme, det er kun i sjeldne tilfeller og alle operatører er informert om problemet.

Airbus skal ha en løsning på plass innen september 2020 melder produsenten.

Andre nyheter

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Berlin Schönefeld bytter navn

Hans Olav Nyborg

Nå kan du få cashpoint når du handler kryptovaluta

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer