-7 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Airbus vil ha på plass løsning for A321neo problem i september 2020

Flyprodusenten Airbus forventer å kunne ha en løsning for utfordringene med Airbus A321neo-flyene som EASA ( European Union Aviation Safety Agency ) sendte ut et direktiv på 17. juli i år.

Det er enkelte omstendigheter at flytypen kan få problem med programvaren i Elevator Aileron Computers (ELACs). Ved spesielle tilfeller kan flyet utføre bevegelser som gjør at pilotene mister kontrollen over flyet.

I følge Airbus er det kun i tilfeller hvor fire forskjellige scenarioer oppstår samtidig at feilen kan komme, det er kun i sjeldne tilfeller og alle operatører er informert om problemet.

Airbus skal ha en løsning på plass innen september 2020 melder produsenten.

Andre nyheter

Tidligere Boeing-ansatt advarer om at 737 MAX har blitt godkjent for raskt

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Bekreftet: Qatar Airways kvitter seg med halvparten av A380-flyene

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer