Airbus ønsker å oppgradere sin populære Airbus A330, og konkurrere med en strukket versjon av Boeing 787 Dreamliner.

Flytypen som kom i trafikk i 1990 har hatt en enorm opptur de siste tre årene etter at Boeing ble forsinket med sin Boeing 787. Flere flyselskap har valgt å kjøpe nye Airbus A330 til bruk i påvente av den nye Dreamlineren fra amerikanerne.

I følge Airbus vil det i løpet av fjerde kvartal i år bli tatt en avgjørelse på hva som skal skje med langdistanseflyet Airbus A330. EADS/Airbus vurderer å øke vekten med over 5 tonn for A330 slik at den kan frakte mer, samtidig å montere større vingetupper etter sharklets-modellen.

Flere kunder av Airbus har etterspurt vingetupper av samme type som i dag kan monteres på Boeing 757, og ønsket er helt klart de samme typene montert på A330.

Ved å øke vekten på flyene kan distansen for dette økes med syv prosent, noe som vil kunne gi en økt rekkevidde på rundt 12 964 kilometer.

Airbus frykter at Boeings 787 skal bli døden for den populære europeiske flytypen, derfor er det viktig at det i 2012 blir tatt en avgjørelse på fornyelse av flytypen mener selskapet selv.

 

ANNONSE
Forrige artikkelAeroflot tvinger homofile til å gifte seg
Neste artikkelCSA selger charter-arm