Hangar.no
Flyindustri

Airbus vil tilby A320neo som overvåkingsfly

Den europeiske flyprodusenten Airbus vurderer om Airbus Defence & Space skal tilby et maritimt overvåkingsfly rundt A320neo. Produsenten kunne under Singapore Air Show forrige uke avsløret at tankene er å kunne først og fremst tilby neo-varianten som et maritime patrol aircraft (MPA), et overvåkingsfly for bruk av maritime styrker innen Forsvar av et land.

I tillegg skal det vurderes å utvikle versjoner som kan brukes som Intelligence, surveillance and reconnaissance (ISR) med Airborne early warning and control (AEW&C) systemer.

A320neo som et militært fly vil kunne konkurrere med Boeings P-8. Målet kan være å nå ut til kunder og land som av ulike grunner ikke kan inngå avtale med USA og Boeing om kjøp av denne typen fly.

På NATO-siden ser Airbus få muligheter for salg av et slikt fly. Med USA, Tyskland, Australia, India og Norge som kunder av P-8, blir det land utenfor NATO og land som har et heller dårlig forhold til USA som peker seg ut for kjøp av Airbus mulige overvåkingsfly.

Flyet får trolig Leonardo Seaspray maritime surveillance radar, COTS suites for Electronic support measures (ESM) og Anti-submarine warfare (ASW) melder US Defence News.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines dropper planene om å bestille Airbus A220

Første Airbus A380 er nå hugget opp – Fremtiden for flytypen ser dyster ut

Juli 2018: Airbus fikk kun 8 endelige salg av fly