Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Et Boeing 737-700 fly fra flyselskapet Alaska Airlines fikk skader på den ene motoren, da en brunbjørn befant seg på rullebanen under landing. Hendelsen fant sted sist lørdag sørøst i Alaska. Bjørnen hadde kommet seg inn på flyplassens område og befant seg midt på rullebanen, da pilotene landet flyet.

I følge Alaska News skal flyets nesehjul ha sneiet over bjørnen, før pilotene opplevde at det flyet traff noe lengre bak. Det var da den ene motoren som traff bjørnen. Når pilotene takset fra rullebanen og inn mot terminalen fikk de se bjørnen ligge ved siden av rullebanen og var død.

Mannskaper på flyplassen hadde kort tid før landingen gjennomført en inspeksjon av rullebanen og området rundt, uten å oppdage bjørnen. I følge avisen skal bjørnen ha vært to år gammel. Flyselskapet opplyser at det vil ta et par dager å reparere flyet.

Dette er første gang en bjørn er blitt påkjørt av et fly i Alaska heter det.

Andre nyheter

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Mørk fremtid for Thai Airways

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer