Hangar.no

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Foto: Avinor
Det ble en økning på over 13 prosent for Ålesund Vigra den første seks månedene av dette året.
For «konkurrenten» Molde på andre siden ble veksten kun 0,5 prosent, tilbudet fra flyplassen er trolig årsaken til at Ålesund kommer sterkere ut.
I følge NRK Møre og Romsdal er det hard konkurranse mellom de to flyplassene som begge er drevet av Avinor.
Lufthavnsjefen ved Molde Lufthavn Årø, John Offenberg tror ikke konkurranseprinsippet er det avgjørende:
– Det er en gammeldags holdning at det er bare en konkurranse mellom flyplassene. Det er et godt tilbud til flere reisende som vil gi en vekst. I den konteksten er en konkurransetankegang negativt, sier han til NRK MR.
Med ny rute til Alicante fra april neste år og flere andre tilbud som er under planlegging tror Offenberg at Molde også blir attraktiv å reise fra i regionen.
Grunnen til den beskjedne økningen hittil i år er at de har brukt samme rute i år som i fjor.
 
 

Andre nyheter

Air Baltic skal fly til Bergen og Trondheim

Steffen Sundt

Air Leap utvider med to ATR 72-500

Steffen Sundt

Reagerte på få E2-jeter til Nord-Norge – ble benyttet til utlandet

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer