-4.1 C
Oslo
25/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Alitalia blir krympet som selskap – Skal kun ha 25 fly i flåten og maks 3000 ansatte

Det italienske flyselskapet Alitalia, som nå blir et heleid statlig flyselskap, vil bli krympet ned i størrelse raskt. I følge italienske SKY TG24 vil selskapet bli redusert til rundt 3000 ansatte. I tillegg skal flyflåten krypes fra dagens over 115 fly til 25.

Dermed tas flyselskapet tilbake til 1950-talle i form og størrelse. Selskapet operer i dag en langdistanseflåte med både Airbus A330 og Boeing 777 i tillegg til en lang rekke med Airbus A320-familien av fly.

Flyselskapet Etihad har nylig solgt sin andel av Alitalia til den italienske staten.

De siste årene har selskapet kun overlevd på statlige midler.

Andre nyheter

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer