10.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

Alitalia med WheelTug

Det italienske flyselskapet Alitalia har inngått kontrakt med WheelTug om 100 enheter for sin Airbus A320 flåte.

WheelTug-systemet er et system som installeres på flyets nesehjul og får strøm fra APU-systemet, og gjør at flyet kan takse på egenhånd både forlengs og baklengs.

Teknologien som er nokså ny vil gi en besparelse på rundt 80 % av drivstoff for flyene som får dette påmontert, og har etter en rekke tester gitt klare indikasjoner på at selskapene som benytte dette får en sterkt redusert kostnad.

Alitalia blir lanseringskunde for systemet på Airbus A320 flytypen. Fra før har El-Al lansert systemet for Boeing 737.

For flyselskapene betyr det også en reduksjon i kostnader for at bakkeselskapet skal taue flyet ut fra parkering til startposisjon. I utgangspunktet blir hvert fly med systemet montert, helt uavhengig av tauetraktoren som det må beytte i dag.

Andre nyheter

Qatar Airways planlegger utfasingen av Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Aeroflot: kun fire av åtte SS100 i bruk

Hans Olav Nyborg

Armavia dropper Sukhoi

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer