Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

All Nippon kjøper 20 Boeing 787 Dreamlinere

Endelig en god nyhet fra Seattle, i de ellers så tunge tidene for flyprodusenten Boeing. Det japanske flyselskapet All Nippon Airways – ANA har forpliktet seg i en avtale med produsenten å kjøpe 20 Dreamlinere.

Avtalen dom ble inngått denne uken i Seattle omfatter 20 Boeing 787, hvor 11 fly er av typen Boeing 787-10 og ett fly er av typen Boeing 787-9. De resterende fem Boeing 787-9 er en opsjon men kan hentes ut på kort varsel.

I tillegg har selskapet valgt å leie inn tre Boeing 787-9 fra Atlantis Aviation Corporation.

Når avtalen er undertegnet og flyene betalt vil dette bli den sjette gangen ANA bestiller Dreamlinere fra Boeing. Totalt vil selskapet i Japan dermed få en flåte bestående av over 100 Dreamlinere.

Selskapet planlegger å fase ut en lang rekke av sine Boeing 777, som er bygget utelukkende for å kunne benyttes på innlandsruter i Japan. Disse skal byttes ut med Boeings 777X som All Nippon er lanseringskunde for.

De nye Dreamlinerflyene som nå er i bestilling skal utstyres med GEnx-1B motorer.

Andre nyheter

Bestiller to 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Ryanair kjøper ytterligere 75 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Første MAX-flyene er godkjent for å fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer